Ana Pires er vokset op med de portugisiske råvarer helt inde på livet. Fra barnsben hjalp hun til på familieplantagen i Benquerenca i det centrale Portugal, hvor man i fællesskab og med respekten for de tidligere generationer tryllede solmodne oliven og druer til olie og vin.
Som 19 årig trak kærligheden hende fra de varme himmelstrøg til det kolde nord, hvor hun sidenhen forelskede sig igen: Denne gang faldt kærligheden på det sydfynske øhav, der gennem de sidste 39 år har været hendes hjem.
Gennem årene har Ana holdt sin passion for mad og vin ved lige som både kok og tjener i bl.a. hotelbranchen. Her har hun delt ud af sine erfaringer og begejstring for den kulinariske verden, og har samtidig opbygget et solidt kendskab til hvordan man finder og bruger råvarer i højeste kvalitet.
Selvom Ana elsker Danmark og Sydfyn, er hendes hjerte aldrig holdt op med at banke for Portugal, og de autentiske smage i det portugisiske køkken har altid trukket hende tilbage til syden.
Med Porto Pires ønsker Ana at bringe det bedste fra sit hjemland til Svendborg. Med fokus på de særlige specialiteter, man kun finder i Portugal, samt den kompromisløse tilgang til kvalitet og gode smag, har byen fået en portugisisk perle: Her kan du få stillet tørsten, gå på jagt i autentiske kulinariske oplevelser og blive smittet af Ana’s begejstring og passion. Velbekomme!